Wilisweg














Cala en Porter

Zondag 2 aug.

Rustige ochtend. De zon straalt weer en het is 31 graden.
We hebben nog 1 dag de huurauto in ons bezit en daarom bedenken we een ritje voor vanmiddag. Dat wordt Cala en Porter, in het zuidoosten. Daar zijn we gisteren niet aan toe gekomen.

We moeten wel weer via Alaior en dan de eerst volgende afslag nemen. Die weg is een brede weg met gloednieuw asfalt en een fietsstrook met eveneens gloednieuw rood asfalt. Een lang stuk gaat dit zo door. Op de kaart die we hebben staat maar een heel dun weggetje getekend.
Er zijn veel parkeerplaatsen, maar bijna allemaal bezet. Drie ganzen bewaken de toegang. Wij komen hier op het moment dat alle terrassen vol zitten.
Cala en Porter heeft een leuk strand dat erg breed is. Ook dat strand is heel erg vol. Nu is het natuurlijk wel zondag!
We kijken even naar automobilisten die hun bootjes te water laten.



In de rotsen zijn woningen gebouwd. Als je hier wilt wonen moet je goed kunnen traplopen. Je hebt dan wel een prachtig uitzicht over de mooie, blauwe baai.

Binidali

Als we daarna zonder kleerscheuren de ganzen voorbij zijn gaan we bij Binidali naar de zee kijken. Waar we ook een klein strandje zien. Het water is felblauw met scheepjes er in. Een smalle doorgang naar zee.




Verder, de auto in, naar Binibèquer Vell. Door Cap d'en Font. Binibèquer Vell is erg toeristisch. Parkeren? Vergeet het maar! Het is te ver lopen naar de kust zien we. We rijden wat door woonwijken met grote luxe woningen en houden het dan voor gezien.
Voor Alaior tanken we voor 12 euro. En in onze supermarkt halen we nog enkele levensmiddelen. Om vier uur zitten we thuis met een glas appelsap met water. Heerlijk!


Bij Les Dunes gaan we eten. De serveerster laat helaas een glas vallen waarvan de scherven alle kanten opvliegen. Ook raakt er één het been van mijn Herman. Niet erg, maar het blijft toch bloeden. Duizend excuses en een ontsmettingsmiddel wimpelt Herman weg. Een pleistertje is voldoende.
Dit restaurant is erg in trek. Wanneer een tafel leeg komt is het direct daarna alweer bezet. Ze hebben hier ook aandacht voor de mensen en de gerechten zijn top! Zo kan ik je het volgende voorgerecht aanraden: gebakken camembert met aardbeiensaus. Mmm…

  • verder